Якісна установка міжкімнатних дверей своїми силами





Ремонт в будинку завжди несе в собі багато турбот і витрат. На щастя, сьогодні багато хто може значно заощадити на ремонті, не погіршуючи при цьому його якості. Основна стаття витрат може бути присвячені не тільки будівельним і ремонтним матеріалами, інструментами, скільки про саму роботу. Саме ці витрати можна повністю або більшою мірою виключити, зробивши роботу самостійно.

 

Багато інтернет-сайти надають докладну, доступну інформацію про різні види ремонтних робіт. Інструкції можуть супроводжуватися фотографіями та кресленнями з прикладами, розрахунками та відеороликами, що робить інформацію зрозумілою для більшості новоспечених ремонтників.

 

Однією з найбільш складних робіт в оновленні інтер’єру квартири (будинку) є установка міжкімнатних дверей. Замінити міжкімнатні двері правильно не так просто, як може здатися на перший погляд. Якщо не дотримуватися технологію установки нова двері може принести своєму власникові одні занепокоєння – буде скрипіти, відкриватися з працею або зовсім не закриється (не разом в отвір), і причиною всьому буде не помилка у виборі двері, а помилка в її установці. Основними етапами в роботі по установці міжкімнатних дверей є:

 

– демонтаж старої коробки і дверей (якщо вона є);

 

– складання нової дверної коробки;

 

– установка навісів;

 

– монтаж коробки в дверний отвір;

 

– навішування полотна (двері) на петлі;

 

– фіксація лиштви;

 

– перевірка належного функціонування конструкції.

 

Варто відзначити кілька нюансів:

 

  1. Двері монтуються після повного завершення ремонту в приміщенні (штукатурки, наклеювання шпалер, поновлення підлогового покриття і т.д.);

 

  1. При покупці і отриманні двері необхідно перевірити її габарити, навіть найменша різниця між сторонами коробки або полотна може призвести до великих проблем у подальшому;

 

  1. Полотно і коробку простіше купувати комплектом, а не окремо;

 

  1. Товщина бруса коробки повинна відповідати товщині полотна, інакше встановити двері буде просто неможливо.

 

При демонтажі старих дверей, необхідно видалити старий утеплювач, залишки монтажної піни. Далі монтують стійки (найважливіший етап роботи). За допомогою пили торцювання відпилюють під кутом у сорок п’ять градусів верхню частину стійок. Для стійок з внутрішньої сторони необхідно правильно відміряти довжину, з урахуванням зазору. Для установки петель необхідно відзначити їх контур на стійці і фрезером зробити майданчик для кожної петлі. Після петель монтують коробку в дверний проріз. Її необхідно вирівняти за допомогою будівельного рівня.

 

На завершальному етапі навішуються двері і закривається. Далі необхідно підготуватися до запінення – встановити картонні розпірки. Двері не рекомендується відкривати до того моменту як піна повністю не висохне. В іншому випадку дверна коробка може прогнутися і полотно просто не закриється. Надлишки піни зрізають за допомогою ножа. Після цього можна прибити декоративні планки.