Робота і догляд за вініловими шпалерами




 

Різноманітність шпалер на ринку будівельних матеріалів дає можливість кожному споживачеві знайти підходящі покриття для стін для будь-якого приміщення. При виборі просто необхідно враховувати специфіку приміщення та особливості роботи і їх характеристики. Знання деяких особливостей догляду дозволить збільшити термін служби вінілу. Всі прекрасно знають, що звичайні паперові шпалери дуже тендітні. Особливо після нанесення клею. Вони легко рвуться і вимагають обережного поводження. Найменші зусилля вся робота буде зіпсована. А це відповідно викинуті рвані шпалери і нерви.

Вінілові шпалери в цьому плані більш міцні. Вони не втрачають міцність. Навіть при помилках їх легко знову переклеїти. Поверхня, на яку будуть клеїтися шпалери повинна бути рівною і сухою. Всі нерівності на стінах необхідно зашпаклювати. При поклейке світлих шпалер стіна повинна бути прогрунтована. Для цього цілком підійде і водоемульсійна фарба світлих тонів. Вона буде перешкоджати прояву розлучень і плям на стінах після їх поклейки.

Для вінілових шпалер використовується будь-який клей, призначений для важких шпалер. Час для просочення клею не повинно бути більше 3-4 хвилин. Якщо пропустити момент, то підкладка з паперу почне відклеюватися. Клеїти такі шпалери потрібно встик, проглажуючи валиком. Не можна використовувати вологу серветку або ганчірку. Особливість вінілу є те, що верхній шар легко видаляється, а на стіні залишається лише паперовий шар. Після чого можна клеїти інші.

Найчастіше вінілові шпалери використовують для кухні. Непогано виглядають і інтер’єрі інших приміщень. З тисненням додадуть розкішні вид будь-якій кімнаті. Вони витримують багаторазові вологі прибирання і легко миються. Вся інформація про ступінь вологозахисту вказується на рулоні. Значок «щітка» означає, що їх можна мити мильним розчином. Одним з важливих аспектів при виборі шпалер є екологічна безпека матеріалу, з якого вони виготовлені. Така позначка також повинна значитися на рулоні. Якщо його немає, то від покупки краще відмовитися.

Деякі види вінілових шпалер можна пилососити. Це стосується вінілу, який має шорстку і мереживну поверхню. Для миття цілком підходить звичайний засіб для миття посуду, розбавлене водою. Всі вони мають водовідштовхувальний шар. Для прибирання слід використовувати м’яку ганчірку, змочену в мильному розчині. Після прибирання шпалери залишають підсихати. Якщо необхідно просто видалити пил, поверхня можна протерти сухою ганчіркою або обробити пилососом. Як видно нічого складно в роботі з вінілом і доглядом за ним немає. Це не вимагає специфічних знань і великих фінансових витрат