Чи можна поєднувати сухий корм і натуральний для собак




 

Поєднання натуральних продуктів і сухого корму негативно відбивається на здоров’ї вихованця. Одночасне годування сухим кормом і звичайною їжею може привести до серйозних наслідків, наприклад, надлишку білка або нестачі кальцію. Варто докладно розібратися чи можна все-таки годувати собаку сухим кормом і натуральним кормом одночасно.

Чи можна годувати собаку одночасно сухим і натуральним кормом

Питання про те, чи давати одночасно собаці сухий корм і звичайну їжу, мучить багатьох власників. Щоб з правильним харчуванням не виникло проблем, потрібно пам’ятати, що організм собаки гірше пристосований до різноманітної їжі, ніж людський. Відповідь однозначна: годувати собаку натуралкою і сухим кормом в один прийом їжі категорично не рекомендується.

Поєднання кормів: користь чи шкода

Так чому ж не можна змішувати сухий корм і натуральний корм для собак? Шлунку тварини буде занадто складно переварити настільки різні типи їжі, в результаті чого у собак ускладнюється процес перетравлення їжі, порушується метаболізм, втрачаються корисні мікроелементи.

Якщо давати в корм якісний гранульований корм, то він забезпечить всі харчові потреби собаки. Правильне харчування з ідеальним балансом корисних речовин і мінералів, здатне задовольнити всі енергетичні потреби вашої тварини – це найважливіший пріоритет будь-якого власника чотириногих, яким не можна нехтувати. Інтернет зоомагазин Zoolove (Київ) надає широкий вибір якісних кормів для собак від провідних виробників, в тому числі і широкий вибір сухих кормів.

На повне переварювання їжі шлунком собаки в середньому витрачається не більше пари годин, а залишати шлунок їжа починає вже через сорок хвилин. А ось при годуванні твердими гранулами цей процес йде набагато повільніше, і за ці сорок хвилин він тільки набубнявіє. Тобто, якщо побалувати вихованця сухим кормом з натуральною їжею, їжа буде залишати шлунок разом з неперетравленими шматочками, які будуть загнивати в кишечнику. Саме тому відповідь на питання про те, чи можна годувати цими типами кормів одночасно, строго негативний.

Змішане годування собак – наслідки неправильного раціону

Проте, суперечки про необхідність чергувати сухий і натуральний корм для підтримки збалансованого раціону, виникають постійно. Робити це не рекомендується через імовірність таких ризиків:

  • шкірні захворювання, випадання шерсті;
  • виділення з очей, носа і вух;
  • свербіж;
  • запор або діарея;
  • блювота;
  • зниження або підвищення ваги, його коливання.

Не можна змішувати натуральні продукти і сухий корм

Питання про те, чи варто поперемінно годувати улюбленця сухий і натуральною їжею, потрібно вирішувати індивідуально, грунтуючись на даних обстежень вихованця і з огляду на ймовірність зазначених вище ускладнень. Не потрібно забувати про те, що в групі ризику знаходяться собаки-алергіки, а також тварини з хронічними захворюваннями. Кілька простих правил для тих, хто вирішив вихованця годувати змішано Якщо ви все-таки вирішили годувати собаку і натуралкою, і сухим кормом, потрібно запам’ятати нескладні правила:

  • При годуванні з однієї миски попередньо гарненько розмочити сухі гранули.
  • Щоб по максимуму використовувати плюси сухого меню (чистка зубної порожнини), давайте його через пару годин після годування звичайною їжею.
  • При виборі кормів слід дотримуватися одного виробника.

Якщо собака харчується кормами класу «супер-преміум», змішувати сухий корм з натуральним для різноманітності раціону категорично не рекомендуються, оскільки високоякісні корми відповідають всім вимогам збалансованого раціону і містять в собі потрібну кількість корисних речовин. В іншому випадку, власник тварини навіть приблизно не зможе дізнатися, скільки корисних мікроелементів отримала його собака.

Кожен для себе повинен визначити який варіант харчування краще вибрати. Адже збалансоване меню дуже важливо для здоров’я улюбленця. Особливо це стосується цуценят. Необхідно точно знати, коли цуценяті можна давати сухий корм або краще залишити його на натуральних продуктах.

Не варто забувати і те, що при зміні кормів необхідно поступово збільшувати порцію нового продукту, оскільки в шлунку собаки вже сформована мікрофлора, яка пристосована до перетравлювання певного типу їжі.

При підготовці публікації використані матеріали з сайту zoolove.com.ua