Як проводиться виправлення прикусу у дорослих?




 

Одним з невід’ємних атрибутів успішної людини, в наш час, стала гарна посмішка. Але помилково вважати, що вона полягає лише в білизні зубів, дуже важливу роль тут грає рівність зубного ряду. Крім питання краси, цей дефект призводить і до інших, більш серйозних проблем. Це завдає багато хвороб кишково-шлункового тракту, через неякісно пережованої їжі, виникають проблеми з протезуванням зубів, збільшується можливість виникнення карієсу через погану їх очищення.

Поширений погляд, що виправити рівність зубного ряду для дорослої людини неможливо, всього лише міф – виправлення прикусу у дорослих цілком можливо. Це проіcходіт, не так швидко, як в дитячому віці, всього лише треба більше часу, терпіння і самодисципліни.

Підготовка.

Першим етапом до виправлення, стане позбавлення ротової порожнини від запальних процесів, можливо знадобиться хірургічне втручання. Це все пацієнт дізнається на прийомі у лікаря-ортодонта, який дасть кваліфіковану консультацію і призначить лікування. Цей лікар і супроводжує весь процес вирівнювання зубного ряду.

Методи виправлення.

Щоб виправить прикус у дорослої людини, в більшості випадків, використовують фіксування (незнімні) брекет-системи. Вони, за допомогою спеціального клею, кріпляться до зубної емалі, і скобами за корінні зуби. Рівень розвиток сучасної стоматології дозволяють, практично кожному, підібрати оптимальну для нього систему, з заподіянням мінімуму незручностей.
Системи буваю двох видів, зовнішні і внутрішні – кріпляться з боку мови, невидимі для оточуючих.

Матеріали, для виготовлення використовуються різні, від цього залежить і їх ціна. Брекети можуть бути з кераміки, металу, пластику і навіть з сапфірів.

Тимчасові незручності.

Самим неприємним часом для пацієнта, будуть перші кілька днів після установки брекет-системи. Тривалість хворобливих відчуттів залежить від больового порогу людини, у випадках індивідуальної непереносимості, лікар-ортодонт приписує курс знеболюючого.

Все-таки, найважливішим і важким залишається зважитися зробити свою посмішку красивою. Це буде основою, яка допоможе викликати прихильність до себе людей, налагоджувати важливі зв’язки і досягати успіху.