«Острів комфорту» вашої вітальні




 

Зрозуміло, вітальня завжди залишатиметься «головною» частиною квартири – для тих, хто часто приймає важливих гостей у себе вдома. І, оскільки вітальня кімната має право позмагатися з кухнею – місцем затишку і домашнього тепла, то і оформляти її потрібно відповідним чином.

Безсумнівно, меблі повинні бути максимально зручною і ефективною (особливо, коли мова заходить про малогабаритних квартирках, яких у нас безліч по всій країні). Так, комоди і буфети призначені для зберігання посуду, скатертин, серветок, приладів і т.д., барні стійки використовуються для подачі напоїв гостям, а різні сервіровочні столики поряд з журнальними тільки додадуть шарму вашій вітальні.

Як планувати вітальню кімнату?

Знову ж таки, це ваша квартира, і тільки ви маєте право вирішувати, як її прикрашати. Підбираючи меблі, слід керуватися загальним поєднанням кольорів оббивки, обробки приміщення і навіть аксесуарів – однак строгих правил, що саме має бути у вашій вітальні, а чого не повинно бути, не існує.

Якщо дозволяє площа, то можна і підкреслити відмінність зон за допомогою дрібних деталей – подіумів, скляних перегородок, різного підлогового покриття і різнорівневих підлог і стель. У маленьких квартирах добре виглядатимуть декоративні перегородки у вигляді низьких парканчиків «в тон» загальному інтер’єру.

Якщо ви є натурою динамічною, не терпить одноманітності та рутинності, то найкращим варіантом оформлення обстановки вітальні стане покупка модульних меблів. Її можна переставляти, це можливість по-новому поглянути на «нову стару» меблі і після перестановки в новий варіант підніме настрій. До того ж це менш затратно, ніж викидати стільки ж грошей на нові меблі.

Як правило, модульні меблі складається з дерева – однак можна знайти і оформлення елементів в стилі хай-тек – метал, кантрі – состаренное дерево, модерн або щось етнічне. Не зайвими будуть і окремі скляні столи і тумби з полицями для дисків, газет тощо.

Сьогодні виробництво модульних меблів досягло прямо-таки апогею – різний дизайн, багатоваріантність установки, різноманітність комплектів і наборів можуть змусити розгубитися споживача. Незмінними залишаються стандартні комплекти, до складу яких входять модулі вітрини, пари шаф з різними відділеннями, тумби під ТБ і елементи для подальшого конструювання модулів (боковини, ящики в блоках, полки).

У більш розширеної версії можна побачити цілі модульні стінки з комодами і буфетами, пеналами і можливістю вбудовування телевізора. Тут плюс полягає в тому, що використовуючи базові елементи, можна створити практично ексклюзив!