Приміряємо американський досвід: як стоматолог-ортодонт збільшив прибуток в 3 рази




 

Ви довго думали, як збільшити власні доходи і прибуток компанії, але так і не знайшли рішення? Вам здається, що всі можливості вичерпані? Виявляється, ви врахували далеко не всі фактори, що впливають на розвиток бізнесу. Ми хочемо познайомити вас з рекомендаціями Джея Абрахама – успішного бізнес-тренера, названого одним з п’яти кращих коучів Америки.

Покликання Джея – перетворення «тягнулися в хвості компаній в країни, що розвиваються зі швидкістю звуку корпорації». Джей НЕ фокусник, його робота полягає в тому, щоб виявляти приховані причини, що обмежують зростання бізнесу. Його досвід показує, що більшість «відстаючих» компаній, використовують один-два маркетингових ходу, залишаючи без уваги десятки інших, часом більш ефективних і прибуткових стратегій. Розкриваючи прихований потенціал, Джей вчить своїх клієнтів реалізовувати недооцінені можливості і тим самим збільшувати свій дохід і покращувати свій добробут.

Ось як розповідає про свій досвід клієнт Джея Абрахама, лікар-ортодонт, власник невеликої клініки в США, якому вдалося втричі збільшити свій прибуток. Можливо, його досвід буде корисний нашим лікарям.

«Зазвичай клієнти приходять в нашу клініку за рекомендаціями і напрямками звичайних лікарів-стоматологів. Здавалося б, для того, щоб розповісти про себе і про наші можливості, нам потрібно взяти кошик з кексами і відправитися в гості до дантистів з рекламними цілями. Але ми чинимо інакше, ми організовуємо «обіди з навчанням», тобто кличемо дантистів до себе в клініку. Вони охоче приходять два рази в рік, причому цілими колективами. Ми завжди дуже доброзичливо ставимося до лікарів, медичного персоналу та їх сім’ям. Протягом півроку в кожному наше офісі з’являються представники як мінімум 25 стоматологічних кабінетів – всі вони наші добрі друзі, включаючи їх родичів.

Під час ланчу ми не тільки пригощаємо своїх гостей, а й показуємо їм свій офіс, кабінети лікарів, обладнання, розповідаємо, як організована наша робота, яких успіхів нам вдалося добитися, які нові методики ми плануємо впровадити найближчим часом. Так ненав’язливо, «маскуючи» рекламу своїх послуг гостинністю, ми набуваємо нових союзників. Ми впевнено переконуємо дантистів в тому, що разом ми команда, що ми можемо бути корисними один одному і з задоволенням візьмемо на себе ортодонтичне лікування їх пацієнтів, а також вирішимо всі посильні нам проблеми.

Крім того, під час ланчу-навчання, ми присвячуємо все свій час тільки спілкуванню з дантистами. Щоб показати, як ми працюємо, ми лікуємо кого-небудь з них, їхніх дітей або родичів, надаючи знижки на всі свої послуги. Ми впевнені, так воно і буває, наші зусилля не проходять даром, про нас розповідають родичам, колегам, знайомим, членам їх сімей та, головне, – своїм пацієнтам.

Результати, яких ми добилися завдяки порадам Джея Абрахама, просто неймовірні. Ще вісім років тому ми заробляли близько 300 тис. Доларів в рік, маючи 27 постійних працівників, тепер наш сукупний дохід становить 1 млн доларів, хоча кількість працівників у нас скоротилося до 10 осіб ».