Терасна дошка з натурального дерева





Терасна дошка – надзвичайно універсальний матеріал, що забезпечує привабливий зовнішній вигляд і використовується практично для будь-яких підлог. Терасна дошка від ECOWOOD, прекрасно підійде не тільки в якості терасного покриття, але і в якості садових доріжок, підлог для альтанок або балконів, покриття внутрішніх дворів і навіть поверхні для дитячих майданчиків.

 

Подібні дошки можуть мати абсолютно різні кольори і форми. А натуральна деревина, з якої зазвичай їх виготовляють, є екологічно чистим матеріалом. Єдиний недолік – недовгий термін служби при використанні зовні. Але проблема ця легко вирішується. Щоб поліпшити якості деревини, її обробляють за допомогою високих температур, в результаті чого матеріал набуває міцність і стає стійким до впливів води. Подібні покриття можуть прослужити понад два десятки років.

 

Для виробництва терасної дошки, крім таких порід як дуб, модрина або кедр, використовують і дерево екзотичного походження. Наприклад, тик, массарандуба, кумару, банкірай, мербау, Ярра або інші. Матеріал темно-коричневого кольору, що володіє невеликим глянцем. Дуже твердий і важкий, не вицвітає на сонці. Рівень пористості середній.

 

Є імпортованої листяної породою, що походить з Індонезії. Матеріал доступний у вигляді дощок шириною 90 мм, а також дощок 120 мм в ширину. Мербау має високу щільність і довговічністю. Має глибокий коричневий колір з невеликим червоним відливом. Деревина з лісів Австралії. Має підвищену міцність і середнім рівнем довговічності (приблизно 7-10 років). Яскравий червоно-коричневий відтінок.

 

Головні переваги – це вкрай висока стійкість до вологи, а також здатність протистояти цвілі і іншим грибків. Колір – теплий відтінок коричневого. Славиться своєю фортецею і зносостійкість. Матеріал дрібнопористий і дуже щільний. Колір – коричневий з невеликими вкрапленнями червоного кольору.

 

За таким характеристикам як щільність і міцність перевершує навіть дуб. Головна відмінна риса – наявність невеликих тріщин по всій поверхні. Однак це зовсім не означає, що матеріал схильний до гниття. Це аж ніяк не так, адже банкірай вважається однією з найстійкіших деревних порід. Не тільки міцний, але і гнучкий, пружний матеріал. Вкрай стійкий до умов навколишнього середовища, а тому не боїться вологи і сонячних променів. Кольори варіюються від світлих відтінків коричневого до глибоких бурих кольорів.