Про дроти ПВС




Провід телефонної лінії з вінілової ізоляцією (ПВС) застосовується для прокладки ліній живлення побутового та промислового електрообладнання змінним струмом, що має частоту 50 Гц, з напругою до 360 В і в електросистемах 360/660 В.

Конструктивно він включає в себе від 2 до 5 струмопровідних жил, покритих ізоляцією різного кольору (це дозволяє знаходити одну жилу на різних кінцях дроти), які об’єднані в один провід загальної ізолюючою оболонкою. ПВС можна використовувати для прокладки проводки як в приміщенні, так і на вулиці. Він працює в широкому діапазоні температур і не боїться вологості. У той же час його ізолююча оболонка не горюча.

Купуючи провід ПВС, слід звернути увагу на кількість жив (N) і на перетин однієї жили (S). Вони вказані в маркуванні – ПВС N х S. Як правило, використовуються 2-х і 3-х жильні проводи. В останніх, іноді, жила для нульової фази має менший перетин.

Вибираючи перетин для силової жили (вона вказується в маркуванні кабелю) слід оцінити струмовий навантаження. Помилка з цією характеристикою чревата перегрівом дроти, розплавленням ізоляції і замиканням. Тому при покупці кабелю коштує одночасно придбати і автомати захисту, налаштовані на відповідний рівень струму. Практика показує, що для розведення мережі по групам приладів в домашніх умовах досить перетину жили в 1,5 мм. А ось для підведення до розводящої шині краще використовувати провід з перетином жили не менше 2,5 мм.

Для придбання дроти досить звернутися в інтернет-магазин. Тут можна підібрати відповідний кабель (при наведенні курсору на його позначення з’являється детальна характеристика), замовити необхідну довжину і оформити замовлення. Для тих, хто постійно набуває вироби для електромонтажу передбачена бонусна програма.