Який диван вибрати




Вибираючи диван для будинку необхідно враховувати кілька важливих моментів, наприклад, площа приміщення і архітектурні особливості, висоту стель. Так само варто враховувати соціальні моменти – спосіб життя і склад сім’ї, національні традиції. На меблі мода змінюється не так часто, в середньому, раз в десять років. А ось класичні і антикварні меблі актуальна в усі часи.

 

Існують різні моделі диванів, тому підбираю диван, ви повинні враховувати основні елементи дизайну приміщення. Фахівці рекомендують так само поєднувати оббивку дивана зі шпалерами або шторами, таким чином, ви отримаєте затишок в приміщенні і стилістична єдність в приміщенні. Варто відзначити, що моделі диванів зі світлою оббивкою візуально виглядають більш громіздкими, на відміну від темної, але світлі меблі може загубитися на фоні світлих шпалер. Так само можете вдатися до невеликої хитрості – замовити комбіновану оббивку. Так, оббивка може бути виконана одного кольору, а чохли купити в двох комплектах, які підходять за відтінками, але з різними малюнками. З такої ж тканини ви можете замовити подушки, валики і інші елементи декору.

 

Це найстаріші і надійні моделі диванів, але за розмірами вони досить великі. Вибираючи диван – книжку ви повинні враховувати, що між диваном і стінкою вам необхідно буде залишити 15-20 см, для того щоб можна було опустити спинку в розкладеному положенні. Диван книжка розкладається в одну плоску поверхню, вони можуть вам служити в якості двоспальному ліжку, але це тільки в тому випадку якщо такий диван оснащений якісним матрацом і гратами в конструкції. Механізм у такої моделі диванів досить довговічний, такого дивана вам вистачить років на 25 точно.

 

Це найбільш надійні та прості в зверненні моделі диванів. Такі дивани, мають велике спальне місце в розкладеному вигляді, але не велике в складеному. Розбирається такий диван за допомогою спеціальної ручки під сидінням, яку просто потрібно потягнути. Таким чином частина дивана на якій сидять, посунеться вперед, а на порожнє місце розладжується спеціальний матрац.

 

Існують кілька різновидів викочування дивана, один з яких називається дельфін. У такого дивана половина спального місця ховається під основним сидінням, а при необхідності воно висувається вперед. Такий механізм ви можете зустріти в кутовому дивані. Такий диван не використовується як основне спальне місце – диван має занадто багато з’єднань, які будуть тиснути під час відпочинку. а ось для вітальні – це відмінний варіант.

 

Наступний тип викочування дивана це «євро книжка». Такі моделі диванів мають висувне сидіння вперед, а спинка опускається на порожнє місце. Ставиться диван впритул до стіни. Такі дивани мають ящик для білизни, в який можна заховати, наприклад, подушки і ковдру.

 

Розкладачка – Це найпоширеніший вид диванів, ще його називають «акардеоном». Це поєднання в одному розкладачки і викочування дивана. У цій моделі диванів спальне місце виїжджає в перед до тих пір, поки сидіння і спинка НЕ ​​разложатся в одну рівну поверхню.

 

Ще два варіанти це американська і французька розкладачки. Їх відмінність один від одного тільки в тому, що американська модель розкладається цілком, а в французькій необхідно зняти подушки і потягнути сидіння верхи в перед, таким чином спальне місце буде розкладено, а спинка залишиться на місці.

 

Пума – Це досить нові і прогресивні моделі диванів. Трансформується такий диван при підйомі вгору і на себе сидіння дивана, таким чином піднімається додаткова подушка. Для додаткової міцності конструкція сидіння оснащена пружинами – змійками, спеціальними металевими рамками.