Види басейнів





Завдяки новим технологіям, з кожним днем ​​будівництво басейнів стає все більш актуальним. Напевно, кожен власник приватного будинку або дачної ділянки замислюється про встановлення свого особистого басейну. Але для початку ми б порекомендували вам вивчити всі типи басейнів, дізнатися більше про їх достоїнства і недоліки, вивчити пристрій басейнів. Після цього ви зможете вибрати басейн, який підійде саме вам, то, що підійде під ваші вимоги. У цій статті ви знайдете докладний опис кожного типу басейну індивідуально, так само знайдете відповіді на найбільш поширені питання, які виникають в ході експлуатації.

 

Класифікація басейнів

 

  1. Існують три типи басейнів – збірно – розбірні, готові переносні і стаціонарні басейни.

 

  1. В залежності від виду систем фільтрації басейни бувають переливні і скіммерние.

 

  1. В залежності від обробки басейни можуть бути поліпропіленові, плівкові, плиткові, склопластикові, мозаїчні.

 

  1. За категорією використання басейни можуть бути приватними і суспільними.

 

Ви можете встановити на своїй земельній ділянці надувний басейн – це найдешевший і швидкий спосіб. Пристрій басейнів такого типу дуже просте – це мішок з посиленою плівки ПВХ, армованої поліестерової сіткою. З верхньої частини такий басейн має надувну окантовку, яку наповнюють повітрям. При заповненні басейну водою надувний окантовка піднімається, яка служить бічними стінками.

 

Стандартна комплектація такого басейну – це картріджний фільтр, насос, сходи, підстилка, покривало і інструкція по збірці. Збирати такий басейн необхідно на рівній поверхні. Термін служби надувного басейну може варіюватися від 1 місяця до п’яти років, все залежить від частоти його експлуатації. Для того щоб вода в басейні не зеленіла і не мутнела, не забувайте додавати хімію для басейнів, а так само міняти картриджі в фільтрі.

 

Для того щоб басейн постійно тримав початкову форму верхній кант необхідно періодично підкачувати. З приходом зими басейн обов’язково необхідно прибрати. Купуючи такий басейн, ви повинні враховувати, що в більшій мірі він підходить для дітей. У такому басейні необхідно часто міняти воду, ремонтувати його, на жаль, пристрій басейнів надувного типу не зовсім якісно продумано, тому служать такі басейни, як правило, не довго.

 

 

Почнемо з того, що пристрій басейнів збірно-розбірного типу дуже просте – стінка басейну це сталевий цільний лист металу з декількома захисними покриттями. Чашковий пакет з плівки ПВХ – це гідроізоляція і обробка збірного каркасного басейну. В якості підстави для такого басейну підійде рівне пісочне підставу. На думку фахівців чашковий пакет з плівки ПВХ найкраще відокремити від піску лінолеумом. Збірні каркасні басейни діляться на два типи – це сезонні і морозостійкі.

 

Збірній басейн сезонного типу необхідно збирати кожну весну і розбирати щоосені. Варто відзначити, що в цьому випадку вам необхідно щороку міняти чашковий пакет на новий. Басейн сезонного типу, як правило, укомплектований картриджной системою фільтрації, сходами, шлангами, так само додаються дві форсунки забору і викиду води. Правда такі басейни не мають пісочного фільтра і скиммера. Це говорить про те, що на поверхні води і на дні постійно буде накопичуватися сміття.

 

Морозостійкі басейни не потрібно розбирати на зимовий період часу. Пристрій басейнів такого типу має плівку ПВХ і металевий каркас, які розраховані на замерзання води всередині басейну. На відміну від басейнів сезонного типу, такі басейни мають в комплектації пісочну систему фільтрації і скіммер.